Kvibillebornas insamling till Pennan

I början av året drabbades ICA-butiken i Kvibille återigen av inbrott.
På väg till jobbet en tidig morgon observerade Anna-Karin Franzén det pågående inbrottet och slog larm. 
Kostnaderna för självrisk och övriga merkostnader uppgår till femsiffriga belopp varje gång. En småföretagare som gång efter gång drabbas så som Sven Lindahl, alias ”Pennan”) har gjort medför mycket stora påfrestningar för verksamhetens lönsamhet.
Anna-Karin tog därför initiativet till att göra en insamling till förmån för ICA-butiken i samhället. Genom information i Kvibillenytt uppmanades Kvibilleborna att sätta in valfritt belopp till ”Pennan”.
Tisdagen den 28 mars överlämnade Anna-Karin Franzén en check på 30 600 kronor till ”Pennan”. Det var en glad och överaskad handlare som mottog checken. Han underströk hur värdefull gåvan är eftersom det finns ett antal hål att täppa till.
Media var väl representerade vid överlämnandet av checken med såväl SVT, Radio Halland och Hallandsposten.

Foto & text: Ingvar Karlsson, Kvibille Allförening/Samhällsförening.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter